Необходими документи1. Копие от удостоверение за раждане на детето;
2. Здравнопрофилактична карта, попълнена от личния лекар на детето;
3. Еднократен отрицателен резултат от изследване за патогенни бактерии (шигели, салмонели, ешерихия коли) и чревни паразити, извършено не по-рано от 15 дни преди постъпване на детето в детската ясла;
4. Изследвания на кръв и урина, извършени в едномесечен срок преди постъпване на детето в яслата;
5. Изследване с отрицателна реакция по Васерман за единия от родителите, извършено в 6-месечен срок преди постъпване на детето в яслата;
6. Данни от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15 от 2005 г. за имунизациите в Република България (ДВ, бр. 45 от 2005 г.);
7. Медицинска бележка за липса на контакт със заразно болен, издадена от личния лекар на детето;
8. Деца, на които не са извършени задължителните имунизации за възрастта, могат да се приемат в детска ясла, когато са налице трайни противопоказания за имунизирането им и са освободени с протокол от РИОКОЗ.
Необходими вещи

За всеки ден задължителни вещи / според сезона /

1. Боди или потници - 3 бр.
2. Блузки - 2/3 бр.
3. Панталонки/анцунг - 2/3 бр.
4. Гащички, когато не се използват памперси - 4/5 бр.
5. Чорапки, чорапогащтник - 2/3 бр.
6. Пижамка
7. Пантофки
8. Памперси
9. Мокри кърпички
10. Пудра против подсичане
11. Антипиретик (сироп при температура) - нов
12. Шише/чаша за вода


прием

ПриемВ яслата се приемат деца от 10-месечна възраст. Разполагаме с две групи, като основното записване на новия набор се осъществява във втората половина на месец Май до запълване на местата. През останалия период на годината, деца се приемат при наличие на свободно място.

Посещението на новите деца започва поетапно, от втората седмица на Юни и завършва с последната седмица на Октомври. За начало семействата избират седмица от този период, като за последните записали се, вариантите за избор са малко.

Разполагаме със списък на чакащи за място семейства. При желание за записване в него, се изпращат по и-мейл следните данни - две имена на родител, телефон за връзка, малко име на детето, месец и година на раждане.
Правим посещения на място, за оглед и записване, при наличие на свободни места, с уговорен ден и час. Ако има записани чакащи семейства, първо каним тях.